Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Επιμένει στις μετοχές παγκοσμίως

Την προτίμησή της στις μετοχές επαναδιατυπώνει η JP Morgan, τονίζοντας ότι συνεχίζει να βελτιώνεται η οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως. Οι ευρωπαϊκοί κίνδυνοι αντισταθμίζονται από την Ιαπωνία, αναφέρει. Πού επενδύει.

JP Morgan: Επιμένει στις μετοχές παγκοσμίως
Την προτίμησή της στις μετοχές επαναδιατυπώνει η JP Morgan, τονίζοντας ότι συνεχίζει να βελτιώνεται η οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως.

Η νομισματική πολιτική παραμένει ευνοϊκή παγκοσμίως, διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα την απόδοση των κρατικών τίτλων και ενισχύοντας τους τίτλους που ενέχουν κίνδυνο, υπογραμμίζει.

Η δημοσιονομική πολιτική εξακολουθεί να επιβαρύνει την ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες αγορές, ενώ η εφαρμογή του αμερικανικού "sequester" (αυτόματη περικοπή δαπανών) επιδείνωσε πρόσφατα την κατάσταση. Η πολιτική σκηνή στην Ευρώπη εξακολουθεί να δημιουργεί κάποιους κινδύνους, οι οποίοι όμως αντισταθμίζονται ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο χάρη στα νέα επιθετικά μέτρα στην Ιαπωνία.

Η οικονομική δραστηριότητα εξακολουθεί να βελτιώνεται, σημειώνει, καθώς εδραιώνεται η ανάκαμψη στις ΗΠΑ και στην κινεζική οικονομία παρατηρείται κυκλική ανάκαμψη, αν και η ανάκαμψη στην οικονομία της ευρωζώνης φαίνεται προς το παρόν να αναχαιτίζεται.

Οι προβλέψεις για τα κέρδη φαίνεται ότι πλησιάζουν στα κατώτατα επίπεδα και ενδέχεται να επίκειται μια ανοδική μεταστροφή στην κεκτημένη ταχύτητα της κερδοφορίας. Τα
στοιχεία στήριξης των μετοχικών αποτιμήσεων διατηρούνται σε αρκετά καλά επίπεδα.

Στα χαρτοφυλάκια που περιλαμβάνουν διάφορες κατηγορίες επένδυσης ο οίκος διατηρεί αυξημένη στάθμιση στις μετοχές. Στους τίτλους σταθερού εισοδήματος προτιμά τους πιστωτικούς τίτλους έναντι των κρατικών ομολόγων.

Στα ισορροπημένα χαρτοφυλάκια του οίκου, σε επίπεδο περιοχών για τις μετοχές προτιμά τις ΗΠΑ, την Ευρώπη πλην Βρετανίας, το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία. Διατηρούμε ουδέτερη στάθμιση για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, την Αυστραλία και τον Καναδά, και μειωμένη στάθμιση για τη Βρετανία και τη Σουηδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v