Ericsson: Aνακοίνωσε εξαγορά Microsoft Mediaroom

Σε συμφωνία με την Microsoft για την απόκτηση της επιχείρησης τηλεοπτικών υπηρεσιών Mediaroom ήρθε η Ericsson. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 η ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ericsson: Aνακοίνωσε εξαγορά Microsoft Mediaroom
Η Ericsson ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ήρθε σε συμφωνία με την Microsoft για την απόκτηση της επιχείρησης τηλεοπτικών υπηρεσιών Mediaroom.

Το κλείσιμο της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2013. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Mediaroom εδρεύει στο Mountain View, στην Καλιφόρνια και απασχολεί πάνω από 400 άτομα παγκοσμίως.

Ο Per Borgklint, Senior Vice President & Head of Business Unit Support Solutions της Ericsson δήλωσε: "Το όραμα της Ericsson όσον αφορά τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία προβλέπει ότι 50 δισεκατομμύρια συσκευές θα συνδεθούν μέσω ευρυζωνικότητας, mobility και cloud. Η μελλοντική διανομή βίντεο θα έχει παρόμοια επίδραση στην καταναλωτική συμπεριφορά και κατανάλωση όπως ακριβώς είχε και το mobile voice. Η εξαγορά αυτή συμβάλλει στην ηγετική θέση της Ericsson, με πάνω από 40 πελάτες, εξυπηρετώντας πάνω από 11 εκατομμύρια εγγεγραμμένα νοικοκυριά. Επιπλέον, η Ericsson θα ενισχυθεί με ανώτερες ικανότητες αλλά και με κάποιους από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στο χώρο της διανομής IPTV".

"Η Mediaroom είναι η κορυφαία πλατφόρμα διανομής βίντεο που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία των μεγαλύτερων παρόχων IPTV του κόσμου. Αυτή η εξαγορά είναι στρατηγικής σημασίας και καθιστά την Ericsson ηγέτη της βιομηχανίας χάρη στις ικανότητες και την εμπειρία των ταλαντούχων ανθρώπων της Mediaroom σε συνδυασμό με τις ικανές end to end υπηρεσίες της Ericsson", κατέληξε ο Borgklint.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v