Moody΄s:Υποβάθμισε Commerzbank

Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων των Commerzbank και Hypothekenbank Frankfurt προχώρησε η Moody’s. Η υποβάθμιση της πρώτης οφείλεται και στην αδυναμία των βασικών τραπεζικών δραστηριοτήτων της.

Moody΄s:Υποβάθμισε Commerzbank
Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων της Commerzbank και της Hypothekenbank Frankfurt προχώρησε η Moody’s.

Συγκεκριμένα, υποβάθμισε την αξιολόγηση της Commerzbank σε Baa1 από A3- και της Hypothekenbank Frankfurt σε Baa3/P-3 από Baa2/P-2 αρνητικό, με σταθερό outlook.

Ο διεθνής οίκος ανέφερε πως η υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα της αξιολόγησης της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζα, οφείλεται στην αδυναμία των βασικών τραπεζικών δραστηριοτήτων της, καθώς και στα ισχνά οικονομικά της αποτελέσματα το 2012.

Αν και η κεφαλαιοποίησή της παρείχε κάποια προστασία, η μακροχρόνια αδυναμία της την καθιστά ευάλωτη στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, στην περίπτωση όπου αυτή συνεχιστεί, σημειώνει ο οίκος.

Για την Hypothekenbank Frankfurt, η Moody’s αναφέρει πως η υποβάθμιση οφείλεται στις πιέσεις που προκαλούν η μεγάλη έκθεσή της στο εμπορικό real estate, η κατοχή μεγάλου όγκου υψηλότερου ρίσκου περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, καθώς και η συνεχιζόμενη δημιουργία απωλειών των χαρτοφυλακίων αυτών.

Σημειώνεται ότι η Moody’s διατηρεί την αξιολόγηση Aaa για τη Γερμανία, αν και με αρνητικό outlook.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v