Barclays: Πτώση 25% στα προ φόρων κέρδη το Q1

Πτώση 25% κατέγραψαν τα προ φόρων κέρδη της Barclays, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 1,76 δισ. στερλίνες, έναντι των 2,1 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Barclays: Πτώση 25% στα προ φόρων κέρδη το Q1
Πτώση 25% κατέγραψαν τα προ φόρων κέρδη της Barclays, της πρώτης βρετανικής τράπεζας που ανακοινώνει αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, λόγω του προστίμου που κλήθηκε να καταβάλλει η Barclays για την μείωση των ζημιογόνων δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη.

Επισημαίνεται ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος Άντονι Τζένκινς, στον απόηχο του Liborgate, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα πλήρους αναδιοργάνωσης της τράπεζας, με περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης επέφερε κόστος 514 εκατ. στερλινών τους πρώτους τρεις μήνες του 2013, περιορίζοντας τα προ φόρων κέρδη στα 1,79 δισ. στερλινών, έναντι 2,4 δισ. στερλινών το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Παρά τη συνολική πτωτική πορεία πάντως, αίσθηση προκαλεί η αύξηση της κερδοφορίας στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής. Συγκεκριμένα, τα προ φόρων κέρδη στο investment banking αυξήθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση, στα 1,32 δισ. στερλίνες, κυρίως λόγω της ανοδικής πορείας των χρηματιστηριακών αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v