ΕΚΤ: Το πρόγραμμα ΟΜΤ ήταν απαραίτητο

Μετά την έντονη κριτική από Buba, η ΕΚΤ χαρακτηρίζει το πρόγραμμα ΟΜΤ απαραίτητο για να διατηρηθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα και τονίζει ότι ήταν απαραίτητο για να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος μετατρεψιμότητας.

ΕΚΤ: Το πρόγραμμα ΟΜΤ ήταν απαραίτητο
Στην υπεράσπιση της πολιτικής της σπεύδει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά την σκληρή κριτική που δέχθηκε από τη Bundesbank και ενώ στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας κρίνεται η πολιτική στήριξης των ομολόγων του Μάριο Ντράγκι.

Στην έκθεση της ΕΚΤ προς το Δικαστήριο, που αποκαλύπτει η Handelsblatt, η ευρωτράπεζα υποστηρίζει ότι το πολύκροτο πρόγραμμα ΟΜΤ – το οποίο σημειώνεται ότι ουδέποτε εφαρμόστηκε – είναι σύμφωνο με τον στόχο διατήρησης της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και κατ’ επέκταση της σταθερότητας των τιμών στην ευρωζώνη.

Επισημαίνει, δε, ότι το πρόγραμμα ΟΜΤ σχεδιάστηκε για να εκμηδενιστεί ο «κίνδυνος μετατροπής νομίσματος» στις αγορές αλλά όχι να ενθαρρύνει ένα ενιαίο επιτόκιο στην ευρωζώνη – όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας. Σημειώνει ότι οι αγορές ομολόγων θα γίνονταν μόνο στη δευτερογενή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v