Επανεξέταση στο "χαράτσι" η πρώτη δέσμευση Λέττα

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας θα επανεξετάσει το "χαράτσι" στα ακίνητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα. Δέσμευση για μεταρρύθμιση κοινωνικού κράτους και πίεση ΕΕ για στροφή στην ανάπτυξη.

Επανεξέταση στο χαράτσι η πρώτη δέσμευση Λέττα
Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέττα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση του θα αναβάλλει την πληρωμή του φόρου στα ακίνητα για τον Ιούνιο και θα προχωρήσει στη συνολική επανεξέταση του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Λέττα ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση του θα "παγώσει" την προγραμματισμένη αύξηση στο ΦΠΑ και θα επιδιώξει την μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσίων για τους νέους και τους άνεργους.

Στην ομιλία του στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αναμόρφωσης του συστήματος κοινωνικής προστασίας.

"Χρειζόμαστε ένα νέο σύστημα κοινωνικής προστασίας το οποίο θα είναι πιο καθολικό, θα εστιάζει περισσότερο στους νέους και τις γυναίκες και θα επεκτείνεται σε όσους δεν καλύπτονται, ειδικά όσους έχουν προσωρινή απασχόληση" ανέφερε ο κ. Λέττα.


Η Ιταλία πρέπει να εστιάσει άμεσα στην ανάπτυξη

Ο κ. Λέττα τόνισε ότι η Ιταλία πρέπει να δώσει άμεσα έμφαση στην αναζωογόνηση της οικονομίας της και δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει τους Ευρωπαίους εταίρους να υιοθετήσουν μια πολιτική που θα είναι πιο φιλική στην ανάπτυξη.

"Mόνο με δημοσιονομική προσαρμογή θα πεθάνουμε, οι πολιτικές ανάπτυξης δεν μπορούν να περιμένουν άλλο" υπογράμμισε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα επισκεφτεί αργότερα αυτήν την εβδομάδα τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Βερολίνο για να επιδείξει τη σημασία που αποδίδει η χώρα του στις πολιτικές της ΕΕ.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, ο κ. Λέττα θα επισκεφτεί την Τρίτη το Βερολίνο για να συζητήσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν κοινή συνέντευξη τύπου στις 18: 00 ώρα Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v