UBS: Καθαρά κέρδη 988 εκατ. φράγκα το Q1

Καθαρά κέρδη ύψους 988 εκατ. ελβετικών φράγκων ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο η UBS. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 601 εκατ. φράγκων.

UBS: Καθαρά κέρδη 988 εκατ. φράγκα το Q1
Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η UBS για το πρώτο τρίμηνο του έτους, με κινητήριο δύναμη το τμήμα επενδυτικής στρατηγικής και διαχείρισης πλούτου (wealth management).

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν μεν στα 988 εκατ. ελβετικά φράγκα, από 1,04 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2012. Οι αναλυτές όμως, περίμεναν ότι η κερδοφορία της ελβετικής τράπεζας θα μειωθεί πολύ περισσότερο, στα 412,3 εκατ. φράγκα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος Σέρτζιο Ερμότι από τον προηγούμενο χρόνο ανακοίνωσε περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας και έξοδο της τράπεζας από τις περισσότερες δραστηριότητες trading χρεών ώστε να δώσει ώθηση στην κερδοφορία. «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για δικαίωση ή για να κηρύξει νίκη, αλλά νομίζω ότι είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος με την πρόοδο που έχουμε καταγράψει στην εκτέλεση της στρατηγικής μας» δήλωσε μιλώντας στο Bloomberg και συμπλήρωσε: «Δουλεύει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βλέπω ότι οι πελάτες αντιδρούν καλά στην στρατηγική»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v