Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Η Ιταλία έχει κάνει σημαντικά βήματα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναγνώρισε ότι η Ιταλία έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Μέρκελ: Η Ιταλία έχει κάνει σημαντικά βήματα
Η Ιταλία έχει πραγματοποιήσει ήδη σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οικονομία της, δήλωσε την Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.

"Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα αναδυθεί από την κρίση ισχυρότερη. Στο πλαίσιο αυτό κάθε χώρα πρέπει να κάνει ότι της αναλογεί. Η Ιταλία έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα" σημείωσε η κ. Μέρκελ. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ακόμα ότι η δημοσιονομική πολιτική δεν είναι το παν και ότι η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί κεντρικό ζήτημα για την Ευρώπη. 

Η ίδια επισήμανε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και η ανάπτυξη δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες και ότι από κοινού μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας.


Έμφαση στην ανάπτυξη ζητά από ΕΕ ο Λέτα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ανέφερε από την πλευρά του ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει στην προώθηση της ανάπτυξης την ίδια έμφαση που δίνει στην δημοσιονομική πειθαρχία.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ιταλία δεν είναι υποχρεωμένη να δικαιολογήσει στη Γερμανία τα δημοσιονομικά της σχέδια, από τη στιγμή που το έλλειμμα της βρίσκεται εντός των ορίων της ΕΕ.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v