Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Δεν προλαβαίνουν να "κόβουν" χρυσά νομίσματα

Η βουτιά στις τιμές του χρυσού άνοιξε την όρεξη των Αμερικανών για αγορά χρυσών νομισμάτων. "Μείναμε ανοικτά όλο το Σαββατοκύριακο για να προλάβουμε τις παραγγελίες", λέει το Νομισματοκοπείο του Περθ.

ΗΠΑ: Δεν προλαβαίνουν να κόβουν χρυσά νομίσματα
Οι πωλήσεις χρυσών νομισμάτων από το αμερικανικό νομισματοκοπείο αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Δεκέμβριο του 2009, μετά την πτώση των τιμών του μετάλλου στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του νομισματοκοπείου των ΗΠΑ, οι πωλήσεις τον περασμένο μήνα ανήλθαν συνολικά σε 209.500 ουγκιές, από 62.000 ουγκιές τον Μάρτιο. Τον Δεκέμβριο του 2009 είχαν πουληθεί συνολικά 231.500 ουγκιές. Οι πωλήσεις αργυρών νομισμάτων αυξήθηκαν στις 4,2 εκατ. ουγκιές, από 3,36 εκατ. ουγκιές τον Μάρτιο.

Η ζήτηση για χρυσά νομίσματα αυξήθηκε στα νομισματοκοπεία από την Αυστραλία μέχρι τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όταν τα futures του μετάλλου έκανα βουτιά 13% μέσα σε δύο ημέρες στις 15 Απριλίου. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού υποχώρησαν 7,8% τον περασμένο μήνα, και μπήκαν σε bear market καθώς ορισμένοι επενδυτές έπαψαν να θεωρούν το κίτρινο μέταλλο μέσο αποθήκευσης αξίας. Σύμφωνα με το Νομισματοκοπείο του Περθ, η ζήτηση εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών μετά την πτώση των τιμών, ενώ το εργοστάσιο παρέμεινε ανοικτό όλο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις παραγγελίες.

Στις 23 Απριλίου, το Νομισματοκοπείο ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις πωλήσεις χρυσών νομισμάτων βάρους ενός δεκάτου της ουγκιάς, καθώς η ζήτηση υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v