Λέτα - Ολάντ: Συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη

Στην πρώτη τους συνάντηση, οι δύο άνδρες τόνισαν ότι μιλούν την ίδια γλώσσα και πως θέλουν μία Ευρώπη που να εστιάζει στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

 

Λέτα - Ολάντ: Συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη
Με τα μάτια στραμμένα στο Βερολίνο, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα συναντήθηκε με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Οι δύο άνδρες τόνισαν ότι μιλούν την ίδια γλώσσα και πως θέλουν μία Ευρώπη που να εστιάζει στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Ήταν μία συνάντηση σημαντική και θετική. Πρέπει να πω ότι από την πλευρά μου είμαι 100% ικανοποιημένος» δήλωσε ο κ. Λέτα που φαίνεται ότι δεν χάνει καθόλου καιρό καθώς μόλις χθες πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία και συμπλήρωσε: «Η πρώτη προϋπόθεση είναι να εναρμονιστούν στην Ευρώπη τα επιτόκια για τις επιχειρήσεις» και για αυτό, «η τραπεζική ένωση πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο».

«Πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, χωρίς να μειώσουμε τις προσπάθειές μας για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση. Είμαι ικανοποιημένος» δήλωσε και ο Γάλλος πρόεδρος. «Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για να βρούμε μαζί τους αναγκαίους συμβιβασμούς για όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα για τη Γερμανία» κατέληξε.

Την Τρίτη, ο κ. Λέτα συναντήθηκε με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Στην πρώτη αναγνωριστική αυτή συνάντηση, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας ήταν σαφής. «Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε το μήνυμα που έστειλε το εκλογικό σώμα της Ιταλίας» δήλωσε ενώ στεκόταν δίπλα στη Γερμανίδα καγκελάριο. «Κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι χρειάζεται για να βάλουμε τα οικονομικά μας σε τάξη, αλλά πιστεύουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδιώξει αναπτυξιακή πολιτική».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v