Εκροές $20,8 δισ. από fund χρυσού το 2013

Οι εκροές από τα funds χρυσού ανέρχονται στα 20,8 δισ. δολάρια από την αρχή του 2013. Το μεγαλύτερο ποσό από το 2000. Παραμένει "buy" για χρυσό η BlackRock.

Εκροές $20,8 δισ. από fund χρυσού το 2013
To ποσό των 20,8 δισ. δολαρίων απέσυραν το 2013 επενδυτές από hedge funds χρυσού, την ώρα που η BlackRock δηλώνει πως παραμένει "buy" για το πολύτιμο μέταλλο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι εκροές από τα fund χρυσού το 2013 είναι οι μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί από τότε που ξεκινησε η καταγραφή των στοιχείων το 2000.

Την εβδομάδα που έληξε στις 8 Μαϊου, οι επενδυτές απέσυραν 1,27 δισ. δολάρια από το χρυσό, σύμφωνα με στοιχεία της EPFR Global.

Σημειώνεται ότι ο χρυσός πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα από το 1982, πραγματοποιώντας πτώση 15% και μπαίνοντας σε "bear market" τον Απρίλιο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της BlackRock, Robert Kapito, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι πιστεύει πως ο χρυσός παραμένει μια καλή επένδυση.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι πιο εύκολο πλέον για τους επενδυτές να αποκτήσουν πρόσβαση στο πολύτιμο μέταλλο μέσω των ΕΤFs, σημειώνοντας πως ο χρυσός είναι ένα στοιχείο ενεργητικού που θα έχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο χαρτοφυλάκιο τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v