ISDA: Εξετάζει νέους κανόνες για CDS

Νέο "πιστωτικό γεγoνός" για τα bail - in των τραπεζών, ετοιμάζει η αρμόδια αρχή για τα CDS, ΙSDA. Εξετάζει συνολική αναθεώριση κανονισμών για τα ασφάλιστρα κινδύνου.

ISDA: Εξετάζει νέους κανόνες για CDS
H ISDA εξετάζει την προσθήκη μιας ακόμα κατηγορίας "πιστωτικού γεγονότος" στα CDS, ώστε να προσαρμοστεί στις ραγδαίες αλλαγές που επιφέρουν οι ρυθμιστικές αρχές με το bail – in των τραπεζών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πρόταση αποτελεί μέρος μιας γενικότερης αναθεώρησης των κανονισμών για τα CDS, της πρώτης εδώ και μία δεκαετία.

Στόχος της ISDA είναι να επιδιορθώσει μια σειρά από ελαττώματα που έχουν εμφανίσει τα λεγόμενα ασφάλιστρα κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων που αντιδρούν σε αναδιαρθρώσεις χρέους όπως αυτή της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, η τροποποίηση των χρηματοπιστωτικών CDS ώστε να ανταποκρίνονται στο νέο καθεστώς του bail - in αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ISDA.

"Οι συνθήκες για τα πιστωτικά εργαλεία αλλάζει αυτή τη στιγμή με την εισαγωγή καθεστώτων εκκαθάρισης και εξυγίανσης, που επιτρέπουν στις ρυθμιστικές αρχές να διαγράψουν το τραπεζικό χρέος για να αποφύγουν τις χρεοκοπίες" ανέφερε στο Reuters ο Mark New, ανώτατος σύμβουλος της ISDA.

"Η πρόταση αυτή εισάγει ένα νέο πιστωτικό γεγονός για τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, για να αντιμετωπίσει το νέο καθεστώς, με την πυροδότηση CDS σε ένα γεγονός bail-in" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v