Συμφωνία της PSA Peugeot με το συνδικάτο CGT

Η διοίκηση της μεγαλύτερης γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας PSA Peugeot Citroen και εκπρόσωποι του συνδικάτου CGT υπέγραψαν σήμερα μια συμφωνία που θέτει τέλος σε μια απεργιακή κινητοποίηση.

Συμφωνία της PSA Peugeot με το συνδικάτο CGT
Η διοίκηση της μεγαλύτερης γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας PSA Peugeot Citroen και εκπρόσωποι του συνδικάτου CGT υπέγραψαν σήμερα μια συμφωνία που θέτει τέλος σε μια απεργιακή κινητοποίηση η οποία διαρκούσε σχεδόν τέσσερις μήνες στο εργοστάσιο στο Ολνέ-σου-μπουά, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να τερματιστεί το 2014.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αυτή η ανυποχώρητη απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας, κατά την διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν και επεισόδια, είχε παραλύσει εντελώς την παραγωγή στο εργοστάσιο. Είχε κηρυχθεί την 16η Ιανουαρίου από το CGT, το ισχυρότερο γαλλικό συνδικάτο.

Η PSA Peugeot Citroen, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσχέρειες, είχε ανακοινώσει στα μέσα του 2012 ότι καταργεί 8.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία και ότι επρόκειτο να σταματήσει το 2014 την λειτουργία του εργοστασίου της στο Ολνέ, νότια του Παρισιού, όπου εργάζονται 3.000 άνθρωποι.

Η διεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας "υπέγραψε σήμερα με το CGT μια συμφωνία που τερματίζει την απεργία η οποία είχε αρχίσει την 16η Ιανουαρίου στο εργοστάσιο του Ολνέ" και αφορούσε "τους 130 εργαζομένους από τους 2.500" στο εργοστάσιο, ανέφερε η Πεζό Σιτροέν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v