Monarch: Αναζητεί ευκαιρίες για ευρω-επενδύσεις

Το επενδυτικό κεφάλαιο Monarch διαθέτει στην Ευρώπη περίπου το ένα πέμπτο εκ των 5,5 δισ. δολ. σε υπό διαχείριση κεφάλαια και προβλέπει ότι το ποσό θα αυξηθεί καθώς θα αυξάνονται και οι ευκαιρίες αγορών.

Monarch: Αναζητεί ευκαιρίες για ευρω-επενδύσεις
Η Monarch Capital, διακεκριμένο αμερικανικό hedge fund που επικεντρώνεται στο distressed debt, ανοίγει νέο γραφείο στο Λονδίνο, καταδεικνύοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ευρώπη, καθώς οι τράπεζες της ηπείρου ετοιμάζονται να πωλήσουν προβληματικά ενεργητικά και υποβαθμισμένα δάνεια.

Το επενδυτικό κεφάλαιο Monarch, που δημιουργήθηκε από τον βραχίονα χρεογράφων της επενδυτικής τράπεζας Lazard το 2002, διαθέτει στην Ευρώπη περίπου το ένα πέμπτο εκ των 5,5 δισ. δολ. σε υπό διαχείριση κεφάλαια και προβλέπει ότι το ποσό θα αυξηθεί καθώς θα αυξάνονται και οι ευκαιρίες αγορών.

«Αντιμετωπίζουμε την Ευρώπη σαν να είναι σε ένα περιβάλλον μετά την κρίση, όπως εκδηλώθηκε στις ΗΠΑ το 2009,» σχολίασε ο Michael Weinstock, chief executive της Monarch στους Financial Times.

«Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προσδιορίσουμε τους τυχόν κινδύνους στις επενδύσεις μας: Η Ευρώπη δεν βρίσκεται πια σε ελεύθερη πτώση.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v