Ισλανδία: Παγώνει την πορεία ένταξης σε ΕΕ

Ο νέος Ισλανδός πρωθυπουργός αποφάσισε να παρατείνει το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πορεία της χώρας θα κριθεί οριστικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ισλανδία: Παγώνει την πορεία ένταξης σε ΕΕ
Την πλάτη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση γυρίζει η Ισλανδία, καθώς η νέα κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν το 2010

Ο νέος πρωθυπουργός Sigmundur David Gunnlaugsson, αποφάσισε να επεκτείνει επ’ αόριστον την απόφαση του Ιανουαρίου για το πάγωμα των διαπραγματεύσεων.

Όπως σημείωσε ο πολιτικός σύμβουλος του Ισλανδού πρωθυπουργού στο Bloomberg, η κυβέρνηση σκοπεύει να διενεργήσει στο μέλλον δημοψήφισμα για το αν πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σημειώνεται ότι η Ισλανδία διέκοψε προσωρινά τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο, καθώς το κοινοβούλιο περίμενε το αποτέλεσμα για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης.

Οι νικητές των εκλογών της 27ης Απριλίου υποστηρίζουν ότι η Ισλανδία θα επιβιώσει καλύτερα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει να εξετάσει την υιοθέτηση του ευρώ ως πιθανό βήμα μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v