Ιταλία: Ιδέα "γενεαλογικής μεταβίβασης" συμβάσεων

Ο Ιταλός υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι σκοπεύει να συζητήσει την ιδέα της «γενεαλογικής μεταβίβασης» συμβάσεων, που θα επιτρέπει στους γηραιότερους εργαζόμενους να μειώσουν τα ωράριά τους εκπαιδεύοντας τους νεώτερους.

Ιταλία: Ιδέα γενεαλογικής μεταβίβασης συμβάσεων
Η Ιταλία μελετά ένα σχέδιο που θα επιτρέπει στους γηραιότερους εργαζόμενους να μειώσουν τα ωράρια εργασίας τους εκπαιδεύοντας παράλληλα τους νεώτερους εργαζόμενους, σε μια προσπάθεια μείωσης της ανεργίας των νέων.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι σκοπεύει πολύ σύντομα να συζητήσει την ιδέα της «γενεαλογικής μεταβίβασης» συμβάσεων με τους συνδικαλιστικούς ηγέτες, που μέχρι στιγμής εμφανίζονται εξαιρετικά θετικοί με την πρόταση.

Εάν εφαρμοστεί το σχέδιο θα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων στους εργοδότες και θα δημιουργήσει μια πολύ σημαντική «γέφυρα» στην αγορά εργασίας για τους νέους που ψάχνουν για δουλειά.

Από την άλλη όμως, δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον το βάρος για τις συνταξιοδοτικές εισφορές των γηραιότερων εργαζόμενων θα πέσουν στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών.

Είναι δαπανηρό αλλά εφικτό σχέδιο, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Giovannini.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v