Weidmann: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση

Τα αίτια της κρίσης χρέους της ευρωζώνης είναι δομικά και δεν μπορούν να επιλυθούν από την νομισματική πολιτική, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann. Τα μέτρα της ΕΚΤ αγόρασαν χρόνο για κυβερνήσεις, πρόσθεσε.

Weidmann: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση στην ευρωζώνη, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Βundesbank, Jens Weidmann.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Weidmann ανέφερε ότι η ΕΚΤ έχει ήδη βοηθήσει στην καταπολέμηση της κρίσης με την μείωση των επιτοκίων, την προσφορά ρευστότητας στις τράπεζες και την παρέμβαση στην αγορά ομολόγων.

"Αλλά η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση, υπάρχει απόλυτη σύμπνοια σχετικά με αυτό στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ" δήλωσε σε ομιλία για τις "Ευκαιρίες και τις προκλήσεις στην κρίση της ευρωζώνης".

"Η νομισματική πολιτική, δηλαδή το ευρωσύστημα έχει κάνει ήδη πολλά για να περιορίσει την κρίση" πρόσθεσε.

Ο κ. Weidmann έκανε τα παραπάνω σχόλια μετά τις χθεσινές δηλώσεις του μέλους της ΕΚΤ, Peter Praet, πως η ΕΚΤ πρέπει να χρησιμοποιήσει νέες πολιτικές για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αποπληθωρισμού και να εξετάσει μέτρα για την ενθάρρυνση του τραπεζικού δανεισμού.

"Τα αίτια της κρίσης είναι δομικά" υποστήριξε ο κ. Weidmann. "Ως εκ τούτου μόνο δομικά μέτρα μπορούν να επιλύσουν την κρίση" τόνισε, λέγοντας ότι το ευρωσύστημα αγόρασε χρόνο στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v