Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι τεχνολογικές εταιρίες αντιδρούν με σημαντική άνοδο στις ανακοινώσεις κερδών της Ericsson και της Google.
Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,55% στις 4.846 μονάδες, ενώ ο DAX 0,79% στις 4.2267 μονάδες και ο CAC 0,64% στις 3.976 μονάδες.
Οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς εκτινάχθηκαν χθες με τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο 2003, μετά τα θετικά αποτελέσματα κορυφαίων εταιριών, όπως η Motorola και η United Parcel Service.
Η Ericsson εκτινάσσεται 5,3%, ενώ η Infineon ακολουθεί με κέρδη 1,6% και η Alcatel με άνοδο 2,8%.
Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη βιοτεχνολογική εταιρία της Ευρώπης Serono βυθίζεται 7,4% μετά την ανακοίνωση καθαρών ζημιών 567 εκατ. δολ. εξαιτίας των ερευνών για το φάρμακο απώλειας βάρους Serostim.