Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το πάρτι στα ομόλογα της περιφέρειας

Θεαματικό το ενδιαφέρον των επενδυτών για την πώληση του νέου 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας. Κοντά σε χαμηλό 8ετίας οι αποδόσεις των ομολόγων της Μαδρίτης.

Σε απόσταση αναπνοής από νέο χαμηλό 8ετίας υποχωρούν οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων καθώς η προσφορά του νέου 10ετούς τίτλου της χώρας γίνεται δεκτή με θεαματική ζήτηση. Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο που λήγει στις 30 Απριλίου του 2024 άγγιξε τα 40 δισ. ευρώ όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα, αλλά πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως θα ξεπεράσουν τις αρχικές εκτιμήσεις για άντληση 7 δισ. ευρώ.

Έτσι, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων Ισπανίας υποχώρησαν κατά 4 μονάδες βάσης, στο 3,69%, οριακά υψηλότερα από το χαμηλότερο επίπεδο 8ετίας στο 3,65%.

 Μίνι ράλι πραγματοποιείται επίσης στα ομόλογα Ιταλίας και Πορτογαλίας, καθώς η Eurostat ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια μειώνεται το δημόσιο χρέος στην ευρωζώνη.  Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου Ιταλίας υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,82% και της Πορτογαλίας κατά 5 μονάδες βάσης στο 502%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v