Έτοιμη για συνεργασία με το Κογκρέσο η κυβέρνηση Τραμπ

Έπειτα από την αποτυχία στην μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Κογκρέσο.

Έτοιμη για συνεργασία με το Κογκρέσο η κυβέρνηση Τραμπ
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επέρριψε χθες την ευθύνη στο Κογκρέσο για την απόσυρση του νομοσχέδιου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, αναγνώρισε όμως ότι ο Λευκός Οίκος θα χρειαστεί να συνεργαστεί με τους βουλευτές για να επιτευχθεί η ψήφιση της επόμενης σειράς νομοθετικών σχεδίων της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ.

Σε μια ομιλία του προς μια ομάδα ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στο Τσάρλεστον στην Δυτική Βιρτζίνια, ο Πενς δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να προχωρήσει στην επόμενη προτεραιότητα του: Στην απλοποίηση του φορολογικού κώδικα και στην μείωση των φορολογικών συντελεστών.

«Θα ανασκουμπωθούμε και θα κάνουμε μια γενικευμένη μείωση της φορολογίας, για τις εργαζόμενες οικογένειες, τις μικρές επιχειρήσεις και τις οικογενειακές αγροτικές επιχειρήσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Σε συνεργασία με το Κογκρέσο, ο πρόεδρος Τραμπ πρόκειται να επιτύχει την ψήφιση της μεγαλύτερης μείωσης της φορολογίας μετά από την περίοδο προεδρίας του Ρόναλντ Ρίγκαν και θα δώσουμε ξανά ώθηση στην αμερικανική οικονομία», σημείωσε.

Από το 1986 και έπειτα, παλιότερες συνθέσεις του Κογκρέσου και αμερικανικές κυβερνήσεις δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να υπερψηφίσουν μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση.

Οι δηλώσεις Πενς ήρθαν μια μέρα μετά την πολιτική ήττα που υπέστη ο πρόεδρος Τραμπ, καθώς ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους να αποσύρουν το νομοσχέδιό του για την αντικατάσταση του Obamacare.

«Όπως όλοι μάθαμε χθες, το Κογκρέσο απλά δεν ήταν έτοιμο», τόνισε ο Πενς.

«Με το 100% των Δημοκρατικών βουλευτών και μερικούς Ρεπουμπλικάνους βουλευτές να εμποδίζουν το σχέδιο του προέδρου Τραμπ να καταργήσει και να αντικαταστήσει το Obamacare, επανήλθαμε στο στάδιο του σχεδιασμού», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την φορολογική μεταρρύθμιση, ο Πενς επισήμανε ότι ο Τραμπ επιθυμεί να μειώσει τον συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 15% από το 35% ως κίνητρο υπέρ των επενδύσεων.

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επίσης τόνισε ότι ο Λευκός Οίκος θα επιδιώξει παράλληλα να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για την ενίσχυση της χρηματοδότησης των ενόπλων δυνάμεων, για την κατάργηση κανονιστικών διατάξεων που διέπουν τον τομέα της ενέργειας και για να εξασφαλίσει την έγκριση για το διορισμό του Νιλ Γκόρσατς, που ο Τραμπ έχει προτείνει να καταλάβει την ένατη έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου, που παρέμεινε κενή πάνω από ένα χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v