Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτός είναι ο Ουζμπέκος μακελάρης του Μανχάταν

Ο 29χρονο Σαϊφούλο Χαμπιμπουλάεβιτς Σαΐποφ, από το Ουζμπεκιστάν δράστης της επίθεσης που άφησε πίσω της οκτώ νεκρούς. Φέρεται να έκανε την επίθεση για λογαριασμό του ISIS.

Αυτός είναι ο Ουζμπέκος μακελάρης του Μανχάταν
Οι αμερικανικές αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο νότιο Μανχάταν. Πρόκειται για τον 29χρονο Σαϊφούλο Χαμπιμπουλάεβιτς Σαΐποφ, από το Ουζμπεκιστάν, ο οποίος έφθασε στις ΗΠΑ το 2010 και ζει στην Τάμπα της Φλόριντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, στο φορτηγάκι που οδηγούσε βρέθηκαν φωτογραφίες με σημαίες του ISIS και χειρόγραφο σημείωμα -γραμμένο στα αγγλικά-, στο οποίο έγραφε πως έκανε την επίθεση για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους».


Οδηγώντας ένα μικρό φορτηγό, ο δράστης μπήκε από την οδό Houston στον ποδηλατόδρομο West Side Highway στις 3:05 το μεσημέρι (τοπική ώρα) και διέσχισε απόσταση 17 οικοδομικών τετραγώνων παρασύροντας στο διάβα του πεζούς, δρομείς και ποδηλάτες. Oπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σκότωσε τουλάχιστον 8 και τραυμάτισε 12 ανθρώπους, προτού συλληφθεί από αστυνομικούς, μετά από ανταλλαγή πυρών.


Η φονική πορεία του διακόπηκε όταν συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο στην οδό Chambers. Ο μακελάρης πετάχτηκε έξω, φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος), και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σπέρνοντας τον θάνατο και τον πανικό.



Τελικά, ο ύποπτος πυροβολήθηκε στο στομάχι από έναν αστυνομικό, συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Η στιγμή της σύλληψης

Στο βίντεο των New York Times βλέπουμε τη στιγμή που ο δράστης της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο νότιο Μανχάταν έχει μόλις εγκαταλείψει το φορτηγάκι με το οποίο σκόρπισε τον θάνατο και τρέχει για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς.




Στη φωτογραφία που δημοσίευσε η Daily Mail βλέπουμε τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης να έχουν μόλις πυροβολήσει τον 29χρονο δράστη και να του περνούν χειροπέδες.






Αυστηρότεροι έλεγχοι στους ξένους

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι διέταξε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα ελέγχου των αλλοδαπών που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα, μερικές ώρες μετά τη διάπραξη μιας επίθεσης η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι έντεκα στη Νέα Υόρκη.

«Μόλις διέταξα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να ενισχύσει το ήδη πολύ αυστηρό πρόγραμμα ελέγχων» των ξένων που θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ, ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Καλή η πολιτική ορθότητα, αλλά όχι γι' αυτό!», συμπλήρωσε ο ρεπουμπλικανός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v