Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στίγκλιτς: Πολύ νωρίς για να κόψει ταχύτητα η Fed

Είναι πολύ νωρίς για τη Fed να μειώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εκτιμά ο Τζόζεφ Στίγκλιτς. Όπως τονίζει είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομία των ΗΠΑ δεν έχει επιστρέψει ακόμα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Στίγκλιτς: Πολύ νωρίς για να κόψει ταχύτητα η Fed

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγλιτς δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για την Fed να περιορίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, λέγοντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ δεν έχει επανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα.

"Είναι το μόνο πρόγραμμα τόνωσης. Είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομία δεν έχει επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα και να το δεχτούμε αυτό ως το νέο φυσιολογικό θα ήταν πραγματικά λάθος" υποστήριξε ο κ. Στίγκλιτς σε συνέντευξη του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρου στις 25 Μαϊου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Στίγκλιτς ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμα ισχυρά στοιχεία ότι το πρόγραμμα της Fed έχει προσφέρει υπερβολική τόνωση στην οικονομία των ΗΠΑ.

"Μπορεί να έχει επηρεάσει την αύξηση των τιμών στα στοιχεία ενεργητικού, μπορεί να έχει συμβάλλει κάπως στο πιο αδύναμο δολάριο, το οποίο έχει βοηθήσει τις εξαγωγές των ΗΠΑ" τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v