Ντάισελμπλουμ: Σταθεροί οι στόχοι για Πορτογαλία

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η Πορτογαλία δεν έχει ζητήσει χαλάρωση των στόχων του προγράμματος, προσθέτοντας ωστόσο ότι το Eurogroup μπορεί να εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο, αν η Λισαβόνα συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

Ντάισελμπλουμ: Σταθεροί οι στόχοι για Πορτογαλία

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας δεν έχει ζητήσει την χαλάρωση των στόχων του προγράμματος διάσωσης, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ. 

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η ευρωζώνη μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό, εφόσον η Λισαβόνα συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος αλλά οι οικονομικές προκλήσεις αποδειχθούν μεγαλύτερες από ότι αναμένεται. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι είναι σημαντικό για την Πορτογαλία να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους του προγράμματος και στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. 

"Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στο Eurogroup για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις προκλήσεις η Πορτογαλία, με την οικονομία να πηγαίνει χειρότερα από ότι αναμενόταν" σημείωσε από τη Λισαβόνα ο κ. Ντάισελμπλουμ. 

"Aν παρά την προσπάθεια, την εφαρμογή και την επίτευξη των δομικών στόχων, χρειαστεί περισσότερος χρόνος λόγω οικονομικών εμποδίων, θα το εξετάσουμε" πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v