ΗΠΑ: Επενδύσεις $725 εκατ. σε βιοτεχνολογικούς "νεοσσούς"

Οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο εφορμούν στις βιοτεχνολογικές επιχειρήσεις, ελπίζοντας να «πετύχουν» εκείνη που θα κάνει την επόμενη μεγάλη ιατρική ανακάλυψη και θα τους προσφέρει ιλιγγιώδη κέρδη.

ΗΠΑ: Επενδύσεις $725 εκατ. σε βιοτεχνολογικούς νεοσσούς

Το ...επενδύειν επικινδύνως επέστρεψε στην Wall Street. Στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν το επόμενο μεγάλο ιατρικό επίτευγμα, οι χρηματιστηριακοί επενδυτές έχουν «ρίξει» 725 εκατ. δολάρια σε 10 εισαγωγές βιοτεχνολογικών εταιριών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η αναρρίχηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου σε επίπεδα ρεκόρ έχει προσφέρει μεγάλη τόνωση σε αυτές τις εταιρίες, που κατά κανόνα θεωρούνται από τις πλέον κερδοσκοπικές επενδύσεις, καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν θεραπείες για βαριές ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και η ηπατίτιδα C.

Δέκα βιοτεχνολογικές εταιρίες έχουν κάνει το ντεμπούτο τους στο αμερικανικό χρηματιστήριο μέχρι στιγμής φέτος, καταλαμβάνοντας το 14% του συνόλου των IPO στην Wall Street.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι κατά μέσο όρο, μόνο μια στις 10 βιοτεχνολογικές επιχειρήσεις μπορεί να πετύχει την επιτυχή κυκλοφορία σκευάσματος, οπότε οι επενδυτικοί κίνδυνοι είναι μεγάλοι.

Ωστόσο η σωστή επένδυση σε μια επιχείρηση που θα προσφέρει στην αγορά ένα σπουδαίο σκεύασμα, θα προσφέρει ιλιγγιώδη κέρδη σε όσους επένδυσαν από νωρίς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v