ΗΠΑ: Κέρδη ρεκόρ $40,3 δισ. για τις τράπεζες στο Q1

Το ομοσπονδιακό ταμείο εγγυήσεων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αμερικανικής τραπεζικής βιομηχανίας στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν σχεδόν 16% στο πρώτο τρίμηνο και ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ.

ΗΠΑ: Κέρδη ρεκόρ $40,3 δισ. για τις τράπεζες στο Q1

Οι αμερικανικές τράπεζες εξασφάλισαν στο διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο τα μεγαλύτερα κέρδη από  οποιοδήποτε τρίμηνο στην ιστορία, χάρη στα αυξημένα έσοδα από προμήθειες και την μείωση των ζημιών από επισφαλή δάνεια.

Το ομοσπονδιακό ταμείο εγγυήσεων Federal Deposit Insurance Corp. ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αμερικανικής τραπεζικής βιομηχανίας στο πρώτο τρίμηνο ήταν 40,3 δισ. δολάρια με αύξηση 15,8% σε σχέση με τα 34,8 δισ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο του 2012.

Παρά τα κέρδη ρεκόρ πάντως, στην έκθεση της FDIC διακρίνεται μια μικτή εικόνα για τον κλάδο, που ακόμη δεν έχει ορθοποδήσει πλήρως μετά από πέντε χρόνια κρίση.

Συγκεκριμένα, μόνο οι μισές αμερικανικές τράπεζες ανακοίνωσαν βελτιωμένα κέρδη σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, που είναι ο χαμηλότερος συντελεστής από το 2009.

Επιπλέον, ο τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε μετά από πολλά τρίμηνα αυξήσεων και τα κέρδη των τραπεζών από τόκους διολίσθησαν στα χαμηλότερα επίπεδα επτά ετών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v