Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία:Ελάφρυνση €20 δισ. από επιμήκυνση δανείων

Η Ιρλανδία θα χρειαστεί να δανειστεί 20 δισ. ευρώ λιγότερα από τις αγορές μεταξύ 2015 και 2022, λόγω της επιμήκυνσης των δανείων διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ, Michael Noonan.

Ιρλανδία:Ελάφρυνση €20 δισ. από επιμήκυνση δανείων

H απόφαση που έλαβε τον περασμένο μήνα η Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων διάσωσης της Ιρλανδίας, θα μειώσει τις ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας κατά 20 δισ. ευρώ από το 2015, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Michael Noonan.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να επιμηκύνουν τις ωριμάνσεις των δανείων διάσωσης για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία κατά επτά χρόνια, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Δουβλίνο. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Noonan ανέφερε ότι η τελική έγκριση θα συζητηθεί σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών τον επόμενο μήνα.

Όταν θα εγκριθούν οι τελικοί όροι, θα μειώσουν τις ανάγκες αναχρηματοδότησης της Ιρλανδίας κατά 20 δισ. ευρώ μεταξύ 2015 και 2022. 

"Θα χρειαστεί να δανειστούμε 20 δισ. ευρώ λιγότερα από τις αγορές" δήλωσε στο ιρλανδικό κανάλι RTE ο κ. Noonan. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v