Σε αυξήσεις μισθών προχωρά η UBS

Μετά τις περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας, η ελβετική τράπεζα αυξάνει μισθούς. Στόχος να κρατήσει τα ανώτερα στελέχη καθώς η ψαλίδα των αποδοχών με τους ανταγωνιστές διευρύνεται, ειδικότερα με τις αμερικανικές τράπεζες.

Σε αυξήσεις μισθών προχωρά η UBS
Η UBS, η ελβετική τράπεζα που τον προηγούμενο χρόνο μείωσε το εργατικό της δυναμικό κατά 10.000 θέσεις, φέρεται τώρα να προχωρά σε αύξηση των μισθών στο investment banking ώστε να φτάσει τα επίπεδα του ανταγωνισμού και να κρατήσει το προσωπικό της. Η είδηση αποκαλύπτεται από το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται πηγές προσκείμενες στα σχέδια της UBS.

«Η UBS άρχισε να πληροφορεί το προσωπικό για τις αυξήσεις την προηγούμενη εβδομάδα» αναφέρει η πηγή του πρακτορείου συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για μέση αύξηση της τάξεως του 9%. Ορισμένα στελέχη όμως, μπορεί να δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται έως και 25%. Οι συνολικές αποδοχές που καταβάλει η UBS για τα ανώτερα στελέχη της είναι χαμηλότερα από ότι δίνουν ανταγωνιστές της όπως JPMorgan Chase & Co. Morgan Stanley , όπως αναφέρει η Emolument βασιζόμενη σε στοιχεία 2012.

«Η UBS είχε παγώσει τους μισθούς για χρόνια και τώρα προσπαθεί να τους ευθυγραμμίσει με τον κλάδο, ειδικότερα με τις αμερικανικές εταιρίες» δηλώνει ο Lee Thaker της Silvermine Partners

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v