Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Η Apple παραβίασε πατέντες της Samsung

Η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου απεφάνθη πως η Apple παραβίασε πατέντες της Samsung στα iPhone 4, και iPad 2. Μεγάλη νίκη της κορεατικής εταιρείας επί αμερικανικού εδάφους. Οι επόμενες κινήσεις της Apple και η στάση Ομπάμα.

ΗΠΑ: Η Apple παραβίασε πατέντες της Samsung

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισαγωγών των μοντέλων iPhone 4 και iPad 2 όπως και άλλων συσκευών της βρίσκεται η Apple, καθώς ομοσπονδιακή επιτροπή των ΗΠΑ εκτιμά ότι η αμερικανική εταιρεία παραβίασε πατέντες της ανταγωνιστικής κορεατικής Samsung.

Η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) ανέτρεψε την αρχική της απόφαση του 2012, κρίνοντας ότι η Apple παραβίασε πατέντες της Samsung στα μοντέλα iPhone 4, 3GSκαι 3G, όπως επίσης στο αρχικό iPad και το iPad 2. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη νίκη της Samsung ενάντια στην Apple επί αμερικανικού εδάφους, καθώς οι δύο εταιρίες συνεχίζουν τη δικαστική διαμάχη σε πολλές χώρες για πληθώρα θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό των tablet και των smartphone που προσφέρουν.

Η Επιτροπή αναφέρει πως η απόφαση αυτή είναι «τελική» και πως ολοκλήρωσε την έρευνα. Η Apple πάντως, διατηρεί το δικαίωμα έφεσης σε ανώτερη αρχή.

Η Apple δήλωσε «απογοητευμένη» από την απόφαση και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τη δικαστική διαμάχη.
Οι αποφάσεις της Επιτροπής έχουν ένα παράθυρο 60 ημερών για να επανεξεταστούν από τον Αμερικανό πρόεδρο. Εάν ο Barack Obama δεν ανακαλέσει την απαγόρευση, τότε η Apple μπορεί να προσφύγει στο Ομοσπονδιακό Ειρηνοδικείο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v