Ερντογάν: Νέα συνάντηση με διαδηλωτές

Συνάντηση με μέλη της ομάδας "Αλληλεγγύη Ταξίμ" θα έχει το βράδυ της Πέμπτης, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Δεν αναγνωρίζουμε αποφάσεις που λαμβάνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε νωρίτερα.

Ερντογάν: Νέα συνάντηση με διαδηλωτές

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί την Πέμπτη με μέλη της ομάδας "Αλληλεγγύη Ταξίμ", λίγες ώρες μετά τη δήλωση του ότι η υπομονή του τελειώνει.

Όπως μεταδίδει το Reuter, o κ. Eρντογάν έχει ήδη συζητήσει τα σχέδια για το πάρκο Γκεζί με ομάδες που εκπροσωπούν τους διαδηλωτές, αλλά μέχρι σήμερα δεν δεχόταν να συναντηθεί με την ομάδα "Αλληλεγγύη Ταξίμ".

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο κ. Ερντογάν προειδοποίησε τους διαδηλωτές να φύγουν από το πάρκο.

"Η υπομονή μας τελειώνει. Προειδοποιώ για τελευταία φορά. Λέω στις μητέρες και τους πατέρες, σας παρακαλώ να πάρετε τα παιδιά σας από το χέρι και να τους βγάλετε έξω... Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο γιατί το πάρκο Γκεζί δεν ανήκει σε καταληψίες, αλλά στον λαό", είπε ο Ερντογάν σε συνεδρίαση του κόμματος AKP στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως δεν αναγνωρίζει «αποφάσεις που λαμβάνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφερόμενος στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο ευρωκοινοβoύλιο χθες Τετάρτη.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως οι αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου «δεν είναι δεσμευτικές» για την Τουρκία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ.

"Ανοιχτός" σε δημοψήφισμα

Την Τετάρτη, ο Ερντογάν απηύθυνε και πάλι έκκληση στους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν άμεσα την πλατεία, λέγοντας ότι θα εξετάσει την διενέργεια δημοψηφίσματος για τα σχέδια ανοικοδόμησης στο πάρκο Γκεζί.

"Όσοι έχουν κακές προθέσεις ή έχουν σκοπό να προκαλέσουν και παραμείνουν στο πάρκο θα έρθουν αντιμέτωποι με την αστυνομία" ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΑΚ, Χουσεϊν Τσελίκ.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι "το ζήτημα θα έχει λήξει σε 24 ώρες", μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των διαδηλωτών.

"Δεν έχουμε απαντήσει στη βία με βία. Από εδώ και πέρα θα το χειριστούμε διαφορετικά" τόνισε ο κ. Ερντογάν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v