Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε ο Murdoch

Ο μεγιστάνας των media δήλωσε πως ο γάμος του με την 44χρονη Wendy Deng έχει «καταστραφεί ανεπανόρθωτα». Τι βλέπουν οι αναλυτές για τη News Corp και τα συνδεδεμένα οικογενειακά και επιχειρηματικά του συμφέροντα.

Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε ο Murdoch

Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε ο 82χρονος Rupert Murdoch μετά από 14χρόνια γάμου. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο γάμος του με την 44χρονη Wendy Deng έχει «καταστραφεί ανεπανόρθωτα» και πως έλαβε την απόφασή του λίγο πριν ανακοινωθεί και η διάσπαση της News Corp σε δύο διαφορετικές ενότητες.

«Η απόφασή του αυτή δεν θα επιφέρει αντίκτυπο στη δουλειά του, αναφέρουν άτομα από το περιβάλλον του, αλλά αντικατοπτρίζει το τέλος μία σχέσης που συχνά προκαλούσε τριβές μεταξύ των συνδεδεμένων οικογενειακών και επιχειρηματικών συμφερόντων του» σχολιάζουν οι Financial Times. Η Wendy Deng είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον του κ. Murdoch όταν ως εργαζόμενη στο ασιατικό Star TV τον είχε ρωτήσει γιατί η στρατηγική του στην Κίνα ήταν «τόσο κακή». Η ίδια δεν έχει μετοχικό κεφάλαιο στη News Corp ούτε κάποιο δικαίωμα ψήφου.

Επισημαίνεται πάντως, ότι το διαζύγιο από τη δεύτερη σύζυγό του Anna, του είχε στοιχίσει 1,7 δισ. δολ. σε μετοχές και μετρητά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v