Η Ιρλανδία κάνει πίσω στις ιδιωτικοποιήσεις

Η Ιρλανδία αποφάσισε να μην προχωρήσει με την πώληση δασών που είχε συμφωνηθεί με την Τρόικα και είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με στόχο 3 δισ. Πέρσι εγκατέλειψε την πώληση μεριδίου στην κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού.

Η Ιρλανδία κάνει πίσω στις ιδιωτικοποιήσεις
Η Ιρλανδία εγκαταλείπει σχέδια αποκρατικοποιήσεων που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η συμφωνηθείσα ιδιωτικοποίηση δασών της Ιρλανδίας η οποία είχε ενταθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με στόχο 3 δισ. ευρώ και είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στο Δουβλίνο.

Τα δύο κόμματα της σημερινής κυβέρνησης (κεντροδεξιό και Εργατικοί), ως αντιπολίτευση τότε, είχαν δεσμευτεί προεκλογικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθούν τα δάση. Έκτοτε η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν αναφέρονται σε πώληση αλλά σε παραχώρηση δικαιωμάτων υλοτομίας για 80 χρόνια.

Το Δουβλίνο όμως, πραγματοποιεί τώρα επιτόπια στροφή και εγκαταλείπει και αυτό το σχέδιο ιδιωτικοποίησης. Επισημαίνεται ότι τον προηγούμενο χρόνο η Ιρλανδία αποφάσισε να μην προχωρήσει με την πώληση του 15% της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού ESB.

«Στη σημερινή συνεδρίαση, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουμε» δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Simon Coveney.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v