Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς νέα αναβολή στον εποπτικό ρόλο της ΕΚΤ

Προς τα τέλη του έτους αναβάλλεται η ανάληψη του εποπτικού ρόλου για τον τραπεζικό κλάδο της ευρωζώνης από την ΕΚΤ, αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg. Επρόκειτο να αναλάβει τον Μάρτιο. Ο W. Schaeuble απορρίπτει τις γερμανικές ευθύνες.

Προς νέα αναβολή στον εποπτικό ρόλο της ΕΚΤ

Για εμπλοκή στην πολύκροτη τραπεζική ενοποίηση της ευρωζώνης κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg καθώς αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα να μην αναλάβει τελικά τον ρόλο του εποπτικού οργάνου για τον ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κλάδο πριν από τα τέλη του 2014.

Το πρακτορείο επικαλείται δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που αναφέρουν ότι η αναβολή στο χρονοδιάγραμμα της τραπεζικής ενοποίησης αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη χρονοβόρο διαδικασία επικύρωσης της Γερμανίας. Επισημαίνεται ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα αναλάμβανε εποπτικό ρόλο από τον Μάρτιο. Στη συνέχεια αναβλήθηκε για τον Ιούλιο και τώρα όλα δείχνουν ότι η ευρωζώνη οδηγείται σε νέα αναβολή.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble δηλώνει ότι είναι ανοησία να επιρρίπτονται ευθύνες στη Γερμανία. «Δεν πρέπει να επιρρίπτονται ευθύνες στο γερμανικό κοινοβουλευτικό σώμα για τις όποιες καθυστερήσεις στην Ευρώπη», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και συμπλήρωσε: «Είπαμε αρκετά έγκαιρα ότι χρειάζεται επικύρωση μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο