Ράμα: Η νίκη θα είναι σαρωτική

«Χθες, σας είπα ότι νίκησε η "Αναγέννηση" απέναντι στην καταστροφή, σήμερα λέω ότι η νίκη θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι φαινόταν» δήλωσε ο Έντι Ράμα.

Ράμα: Η νίκη θα είναι σαρωτική
Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι η νίκη θα είναι σαρωτική.

«Χθες, σας είπα ότι νίκησε η "Αναγέννηση" απέναντι στην καταστροφή, σήμερα λέω ότι η νίκη θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι φαινόταν» δήλωσε ο Έντι Ράμα. Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχει ακόμα χρόνος για να γιορτάσουμε. Τώρα είναι ώρα να εκπληρώσουμε δύο βασικές πτυχές του συμβολαίου μας με την Αλβανία. Πρώτον να μετρήσουμε και να σεβαστούμε κάθε ψήφο και δεύτερον να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την εκλογική διαδικασία».

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, με καταμετρημένο περίπου το 18% των ψήφων, ο αριστερός συνασπισμός εξασφαλίζει 84 έδρες έναντι 56 του συνασπισμού της δεξιάς στην βουλή των 140 αντιπροσώπων.

Οι εκλογές στην χώρα σημαδεύτηκαν από τραυματίες, δεκάδες επεισόδια, καταγγελίες για νοθεία και νίκη και από τους... δύο μεγάλους συνασπισμούς.

Και τα δύο μεγάλα κόμματα ανακοίνωσαν την επικράτησή τους χθες το βράδυ, ενώ στη γείτονα χώρα βρέθηκαν περίπου χίλιοι ξένοι παρατηρητές, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κόντά τη διαδικασία.

Αιματηρό επεισόδιο έλαβε χώρα σε εκλογικό κέντρο στην πόλη Λατς, στη βόρεια Αλβανία. Μετά από έντονο διαπληκτισμό, τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα στέλεχος των σοσιαλιστών, μέλος της εκλογικής επιτροπής, ενώ τραυματίστηκαν ένας υποψήφιος βουλευτής του συνασπισμού του Σαλί Μπερίσα και ακόμη ένα άτομο.

Μάλιστα, αναφέρθηκαν δεκάδες μικροεπεισόδια σε εκλογικά κέντρα, καθώς και επιθέσεις κατά δημοσιογράφων. Περίπου 6.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ενώ εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης απηύθυναν έκκληση ώστε να αποφευχθούν οι ακρότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v