Ιρλανδία: Έρευνα για AΙG ξεκίνησε η κεντρική τράπεζα

Η Τράπεζα της Ιρλανδίας ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση της Anglo Irish Bank. Αναζητά στοιχεία για παραβίαση κανονισμών στις ηχογραφημένες συνομιλίες των στελεχών της ιρλανδικής τράπεζας.

Ιρλανδία: Έρευνα για AΙG ξεκίνησε η κεντρική τράπεζα

Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησε έρευνα για το αν στελέχη της Anglo Irish Bank παραβίασαν τους κανονισμούς των ρυθμιστικών αρχών κατά την διάρκεια της τραπεζικής κρίσης της χώρας.

Σημειώνεται, ότι η εφημερίδα Irish Independent αποκάλυψε συνομιλίες στελεχών της ιρλανδικής τράπεζας, γελούσαν και κορόιδευαν Ιρλανδούς ρυθμιστές και τους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι εξέφραζαν τον φόβο ότι γίνονταν καταχρήσεις στις τραπεζικές εγγυήσεις που εξέδωσε το Δουβλίνο στο απόγειο της κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Anglo Irish βρέθηκε στο επίκεντρο της χρηματοπιστωτικής κρίσης της Ιρλανδίας και αναμένεται να κοστίσει στους φορολογούμενους 30 δισ. ευρώ.

"Η κεντρική τράπεζα θα συνεργαστεί με την αστυνομία στο ζήτημα αυτό και εξετάζει επίσης αν προκύπτουν παραβιάσεις κανονισμών από τις πληροφορίες που περιέχουν οι κασέτες" ανέφερε η ιρλανδική κεντρική τράπεζα. 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v