Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάιμαν: Η τραπεζική ένωση έχει παγώσει λόγω Μέρκελ

Η τραπεζική ευρωπαϊκή ένωση έχει μπει στον πάγο μέχρι την ολοκλήρωση των γερμανικών εκλογών, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν.

Φάιμαν: Η τραπεζική ένωση έχει παγώσει λόγω Μέρκελ

Οι εργασίες για την τραπεζική ευρωπαϊκή ένωση έχουν παγώσει μέχρι την ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία το Σεπτέμβριο, δήλωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

"Πριν από τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές η Άγκελα Μέρκελ δεν θα συμφωνήσει σε μια διευρυμένη τραπεζική ένωση" ανέφερε ο κ. Φάιμαν σε συνέντευξη του στην αυστριακή Der Standard, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί την Πέμπτη. 

"Αυτό ισχύει και για την αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τα κρατικά ομόλογα, για την προστασία τους από τα στοιχήματα της αγοράς. Αυτά είναι φλέγοντα ζητήματα, αλλά δεν θα δώσει τη συγκατάθεση της" πρόσθεσε. 

Σε ερώτηση για το αν αυτό σημαίνει ότι η τραπεζική ένωση μετατίθεται για το δεύτερο μισό του 2014, ο κ. Φάιμαν απάντησε ότι "αυτό είναι αλήθεια για τα περισσότερα στοιχεία της τραπεζικής ένωσης".

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Φάιμαν τόνισε ότι η Σύνοδος Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη πρέπει να δώσει εντολή στην ΕΚΤ να προχωρήσει με τον νέο της ρόλο ως ενιαίου τραπεζικού επόπτη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v