Peugeot: Δέχεται παραχώρηση ελέγχου η ιδρυτική οικογένεια

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters «η οικογένεια Peugeot έχει πλέον αποδεχτεί να χάσει τον έλεγχο του ομίλου» σε περίπτωση συμφωνίας για συγχώνευση της εταιρίας με την Opel.

Peugeot: Δέχεται παραχώρηση ελέγχου η ιδρυτική οικογένεια

Η ιδρυτική οικογένεια της PSA Peugeot Citroen, προσφέρθηκε να παραδώσει τον έλεγχο της προβληματικής γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς προσπαθεί να αναθερμάνει το σχέδιο στενότερης συνεργασίας με την General Motors, με την βοήθεια ένεσης φρέσκων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters «η οικογένεια Peugeot έχει πλέον αποδεχτεί να χάσει τον έλεγχο του ομίλου» σε περίπτωση συμφωνίας για συγχώνευση της εταιρίας με την Opel, τον ευρωπαϊκό βραχίονα της αμερικανικής General Motors.

Πάντως οι πηγές της φήμης, τονίζουν ότι τυχόν ενοποίηση των δύο επιχειρήσεων θα αντιμετωπίσει μεγάλα πολιτικά εμπόδια, καθώς θα σημάνει κλείσιμο εργοστασίων και απολύσεις εργαζομένων σε Γαλλία και Γερμανία.

Η οικογένεια Peugeot, που ίδρυσε την εταιρία το 1810 ως εργοστάσιο επεξεργασίας καφέ, κατέχει μετοχικό μερίδιο 25,4% με δικαιώματα ψήφου 38,1% στην επιχείρηση, που σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα επιβίωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v