Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lockhart: H αγορά κατάλαβε λάθος τον Bernanke

Τα σχόλια του Bernanke δεν σηματοδοτούν μια τεράστια αλλαγή στην νομισματική πολιτική, δήλωσε ο πρόεδρος της Atlanta Fed, Dennis Lockhart. Η αγορά παρερμήνευσε τις δηλώσεις του, τόνισε.

Lockhart: H αγορά κατάλαβε λάθος τον Bernanke

Οι επενδυτές ενδέχεται να αντέδρασαν υπερβολικά στις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, για επιβράδυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, δήλωσε την Πέμπτη ο Dennis Lockhart.

"Υπήρξε έντονη νευρικότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές τελευταία" δήλωσε ο πρόεδρος της Atlanta Fed, λέγοντας ότι μπορεί να παρερμηνεύτηκε το μήνυμα του κ. Bernanke την περασμένη εβδομάδα.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός καπνιστή που προσπαθεί να κόψει το κάπνισμα, ο κ. Lockhart υποστήριξε ότι "μου φαίνεται πως ο πρόεδρος ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει το φάρμακο και θα το χρησιμοποιήσει με ευέλικτο τρόπο και κάποιοι στις αγορές αντέδρασαν σαν να είπε «το κόβουμε μαχαίρι»".

"Κατά τη γνώμη μου τα σχόλια του προέδρου δεν σηματοδοτούν μια τεράστια αλλαγή στην πολιτική" επισήμανε ο κ. Lockhart.

"Ακόμα προσμένω ότι η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων θα διατηρηθεί για αρκετό διάστημα μετά το τέλος των αγορών στοιχείων ενεργητικού και ως εκ τούτου η πολιτική θα παραμείνει εξαιρετικά επεκτατική" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v