Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις συλλήψεις για υπεξαίρεση στο Βατικανό

Τρία άτομα συνελλήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για την τράπεζα του Βατικανού. Ο ένας είναι μέλος των μυστικών υπηρεσιών, ο δεύτερος broker και ο τρίτος κληρικός που κατηγορείται για υπεξαίρεση 600.000 ευρώ.

Τρεις συλλήψεις για υπεξαίρεση στο Βατικανό

Ένας κληρικός του Βατικανού, ένα μέλος των μυστικών υπηρεσιών της Ιταλίας και ένας broker συνελήφθησαν την Παρασκευή στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν οι ιταλικές αρχές για την τράπεζα του Βατικανού. Την είδηση αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters που επικαλείται αστυνομικές πηγές.

Πρόκειται για τον ιερωμένο Nunzio Scarano ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα λογιστή στη χρηματοοικονομική διοίκηση του Βατικανού. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του στο Reuters, συνελήφθη σε ναό σε προάστιο της Ρώμης. Ο Scarano είχε παφθεί από τα καθήκοντά του προ μερικών εβδομάδων όταν τέθηκε και επισήμως υπό έρευνα.

Κατηγορείται ότι πήρε 600.000 ευρώ μετρητά από λογαριασμό της τράπεζας του Βατικανού και πως τα έδωσε σε φίλους του, σε αντάλλαγμα για τραπεζικές επιταγές. Στη συνέχεια φέρεται πως κατέθεσε τις επιταγές σε λογαριασμό ιταλικής τράπεζας ώστε να ξεπληρώσει ενυπόθηκο δάνειο.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής που θα ερευνήσει την τράπεζα του Βατικανού η οποία εμπλέκεται σε σειρά σκανδάλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v