Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποψήφιος Γερουσιαστής στην Αυστραλία ο Assange

Ο ιδρυτής του Wikileaks έχει δημιουργήσει κόμμα με καλή δημοσκοπηκή εικόνα και 2.000 μέλη. Σκοπεύει να κατέβει στις προσεχείς εκλογές (μάλλον το Σεπτέμβριο) διεκδικώντας 6 έδρες στη Γερουσία. Υποψήφιος και ο ίδιος, σύμφωνα με τη WSJ.

Υποψήφιος Γερουσιαστής στην Αυστραλία ο Assange

Ο ιδρυτής των Wikileaks, Julian Assange, σκοπεύει να διεκδικήσει έδρα στην Γερουσία της Αυστραλίας, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Assange έχει δημιουργήσει το κόμμα WikiLeaks και ετοιμάζεται για τις εκλογές που αναμένεται να οριστούν για το Σεπτέμβριο ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να εκλέξει κατακτήσει τουλάχιστον 6 έδρες. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η δημοσκοπηκή εικόνα του κόμματος WikiLeaks είναι ενθαρρυντική και πως ήδη προσμετρά 2.000 μέλη.

Ο ίδιος ο Assange όμως, θα δυσκολευθεί να εκλεγεί Γερουσιαστής δεδομένου ότι έχει διεκδικήσει πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο ώστε να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου διώκεται για το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης. Ο Assange, αν και Αυστραλός, δεν έχει επισκεφθεί την πατρίδα του από το 2010. Το κόμμα WikiLeaks έχει ήδη 2.000 μέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v