Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The Banker: Η Νο1 τράπεζα του πλανήτη είναι κινεζική

Η κινεζική τράπεζα ICBC αναρριχήθηκε από την 3η θέση της κατάταξης, αλλάζοντας θέσεις με την Bank of America, ενώ η China Construction Bank εκτόπισε την Citigroup από την πέμπτη θέση.

The Banker: Η Νο1 τράπεζα του πλανήτη είναι κινεζική

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το Νο1 του καταλόγου με τις κορυφαίες 1.000 τράπεζες του πλανήτη, κατέλαβε κινεζική τράπεζα, όπως προκύπτει από την κατάταξη του περιοδικού The Banker.

Η κινεζική τράπεζα ICBC αναρριχήθηκε από την 3η θέση της κατάταξης, αλλάζοντας θέσεις με το περσινό Νο1, την Bank of America. Την 2η θέση διατήρησε η αμερικανική JP Morgan.

Η βαρυσήμαντη ετήσια έκθεση του The Banker προκύπτει με βάση τα κεφάλαια Tier 1 των τραπεζών, ένας συντελεστής που θεωρείται ότι καθρεφτίζει με τον καλύτερο τρόπο την δύναμη μιας τράπεζας.

Η Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) ανέβηκε στην πρώτη θέση στον απόηχο της αύξησης κεφαλαίου 15% στα 160,6 δισ. δολ. Η China Construction Bank εκτόπισε την Citigroup από την πέμπτη θέση.

Ο βρετανικός τραπεζικός κλάδος συνολικά κατέλαβε την 10η θέση στον εθνικό κατάλογο, πίσω από την Γαλλία, την Βραζιλία και την Ρωσία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v