Κίνα: Οδηγία να αποσιωπηθεί η κρίση ρευστότητας

Με οδηγία τους προς εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, οι κινεζικές αρχές προπαγάνδας ζητούν να μη "διογκώνεται η αποκαλούμενη κρίση ρευστότητας". Οι κατευθυντήριες γραμμές που δίνει το Πεκίνο στον οικονομικό Τύπο.

Κίνα: Οδηγία να αποσιωπηθεί η κρίση ρευστότητας

Οι κινεζικές αρχές καλούν τον Τύπο να μειώσει τις αναφορές περί κρίσης ρευστότητας ζητώντας τη συμβολή του ώστε να σταθεροποιηθούν οι αγορές. Σε οδηγία που συντάχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και διανεμήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, οι αρχές προπαγάνδας της Κίνας ζητούν από τους δημοσιογράφους να σταματήσουν να «διογκώνουν την αποκαλούμενη κρίση ρευστότητας» και να περάσουν το μήνυμα ότι οι κινεζικές αγορές έχουν επαρκή ρευστότητα.

«Οι αξιωματούχοι της κινεζικής προπαγάνδας συχνά δίνουν κατευθυντήριες γραμμές στα εγχώρια ΜΜΕ για ευαίσθητα πολιτικά θέματα, λέγοντάς τους ποιες λέξεις να αποφεύγουν και πώς να πλαισιώνουν το ρεπορτάζ τους. Σπανίως όμως, δίνονται τέτοιες οδηγίες στον οικονομικό Τύπο» σχολιάζουν οι Financial Times.

Επισημαίνεται ότι κατά τον τελευταίο μήνα τα επιτόκια στην κινεζική διατραπεζική αγορά εκτινάχθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, οδηγώντας και στο πάγωμα της χρηματοδότησης μεταξύ τραπεζών. «Η οδηγία της προηγούμενης εβδομάδας είναι ένδειξη των ανησυχιών του Πεκίνου για τον πανικό που δημιουργείται στις αγορές της χώρας στον απόηχο της κρίσης ρευστότητας» καταλήγουν οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v