Συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ για τις υποκλοπές

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθούν "τις επόμενες ημέρες" με βασικό θέμα στην ατζέντα το σκάνδαλο με την παρακολούθηση ευρωπαϊκών θεσμών και αξιωματούχων.

Συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ για τις υποκλοπές

Ο Μπ. Ομπάμα και η Α. Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν ώστε να καταλαγιάσει το σκάνδαλο με την αμερικανική παρακολούθηση των Ευρωπαίων εταίρων. Η συνάντηση θα γίνει σε επίπεδο κορυφής μέσα στις επόμενες ημέρες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει επισήμως από τις ΗΠΑ να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού το οποίο αποκάλυπτε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί τους Ευρωπαίους συμμάχους της, χαρακτηρίζοντας μάλιστα σοκαριστικό το δημοσίευμα, εφόσον ευσταθεί. Σημειώνεται ότι οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν από τον πρώην συμβασιούχο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα διαβεβαίωσε την καγκελάριο ότι οι ΗΠΑ παίρνουν σοβαρά τις ανησυχίες των Ευρωπαίων συμμάχων και εταίρων», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο Μπ. Ομπάμα και η Α. Μέρκελ πάντως επανέλαβαν ότι αμφότερες οι πλευρές εξακολουθούν να στηρίζουν τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v