ΒοΕ: Αιφνιδίασε ευχάριστα τις αγορές ο νέος διοικητής Μ. Carney

Ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενισχύεται κοντά 2% και η στερλίνα υποχωρεί πάνω από 1% καθώς οι αγορές "μεταφράζουν" το παρθενικό ανακοινωθέν του νέου κεντρικού τραπεζίτη της Βρετανίας.

ΒοΕ: Αιφνιδίασε ευχάριστα τις αγορές ο νέος διοικητής Μ. Carney

Ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Αγγλιας Mark Carney αιφνιδίασε τους παρατηρητές και πρόσφερε μεγάλη ώθηση στο βρετανικό χρηματιστήριο, όταν περιέλαβε στο ανακοινωθέν της κεντρικής τράπεζας, για πρώτη φορά, αναφορά πάνω στην απόφαση διατήρησης σταθερών επιτοκίων –αναφορά που κατά τους αναλυτές μεταφράζεται ως ένδειξη ότι δεν επίκειται μεσοπρόθεσμα αύξηση των βρετανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενισχύεται κοντά 2% μετά το παρθενικό ανακοινωθέν του κεντρικού τραπεζίτη και η στερλίνα υποχωρεί πάνω από 1% έναντι του δολαρίου στο 1,5096 δολ.

Στο ανακοινωθέν της επιτροπής καθορισμου πιστωτικής πολιτικής, της οποίας προήδρευσε για πρώτη φορα ο κ. Carney, αναφέρεται: «Στην Βρετανία, υπάρχουν πρόσθετες ενδείξεις ότι η ανάκαμψη «έχει μπει στο τρένο» αν και παραμένει υποτονική με βάση τα ιστορικά δεδομένα και αυτή η υποτονικότητα αναμένεται να διατηρηθεί, σε ένα βαθμό, για αρκετό διάστημα.»

Από την δήλωση, ορισμένοι αναλυτές συμπεραίνουν ότι η Βank of England ίσως εισάγει στο ανακοινωθέν της επόμενης συνεδρίασης του Αυγούστου και την χρήση «οδηγίας» για την μελλοντική πιστωτική πολιτική.

Σημειώνεται ότι αμετάβλητο διατήρησε και η ΕΚΤ το βασικό επιτόκιο του ευρώ και αναμένεται η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη M. Draghi, από την οποία οι αναλυτές δεν αποκλείουν ανάλογες "ευχάριστες εκπλήξεις".

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v