Coelho: Βρέθηκε φόρμουλα για κυβερνητική σταθερότητα

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δήλωσε την Πέμπτη ότι βρέθηκε φόρμουλα για την διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας. Η λύση περιλαμβάνει τη διασφάλιση της πολιτικής στήριξης του CDS-PP, τόνισε.

Coelho: Βρέθηκε φόρμουλα για κυβερνητική σταθερότητα

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δήλωσε την Πέμπτη ότι βρέθηκε διέξοδος για την διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας, μετά από διαπραγματεύσεις με το κόμμα CDS-PP. 

"Βρέθηκε φόρμουλα για την διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας" ανέφερε ο κ. Coehlo, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η λύση θα περιλαμβάνει τρόπους για τη "διασφάλιση της πολιτικής στήριξης του CDS-PP στην κυβέρνηση", προσθέτοντας ότι η παραίτηση του Paulo Portas ήταν προσωπική απόφαση.

Ωστόσο, ο κ. Coelho δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη συμφωνία και σύμφωνα με αναλυτές το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα υπέβαλαν την παραίτησης τους από την κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών, Vitor Gaspar και ο υπουργός Εξωτερικών, Paulo Portas

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της πορτογαλικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας συνεχίζει τις συζητήσεις με το κόμμα CDS-PP και χαρακτήρισε το κλίμα "πολύ καλό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v