Απογοητεύουν οι στόχοι κερδοφορίας της Samsung

Οι προβλέψεις της Samsung για λειτουργικά κέρδη και πωλήσεις - αν και είναι με διψήφια ποσοστά ανόδου- απογοητεύουν την αγορά που έχει συνηθίσει από την εταιρεία μόνο θετικές εκπλήξεις. Σενάρια κορεσμού και για την αγορά των smartphone.

Απογοητεύουν οι στόχοι κερδοφορίας της Samsung

Απογοήτευσε η Samsung με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Η βασική ανταγωνίστρια της Apple, η οποία μάλιστα είχε συνηθίσει τις αγορές με αλλεπάλληλες θετικές εκπλήξεις, δήλωσε ότι αναμένει κέρδη μεταξύ 9,3 και 9,7 τρισ. γουόν (8,2 και 8,5 δισ. δολ.) για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν σε αύξηση κατά 44% - 50% από τα 6,46 τρισ. γουόν λειτουργικών κερδών που είχε καταγράψει προ 12μήνου. Είναι όμως, χαμηλότερα από την αύξηση κατά 54% που είχε ανακοινώσει το πρώτο τρίμηνου του έτους στα λειτουργικά της κέρδη.

Οι πωλήσεις αναμένονται μεταξύ 56 και 58 τρισ. γούν, που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 18%-22% σε ετήσια βάση.
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Samsung πάντως είναι χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς, ενώ ήδη αρκετοί εκφράζουν ανησυχίες για κορεσμό ακόμη και στην αγορά των smartphone. Η μέση πρόβλεψη έκανε λόγο για λειτουργικά κέρδη 10,1 τρισ. γουόν με πωλήσεις 58,6 τρισ. γουόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Marketwatch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v