Ολλανδία: Νέα μέτρα για τραπεζικό τομέα

Σε επιστολή της προς τον Ολλανδό ΥΠΟΙΚ, η κεντρική τράπεζα ζητά να αυξηθούν τα κεφαλαιακά "μαξιλάρια" των τραπεζών κατά €6 δισ. για πιθανές απώλειες από στεγαστικά δάνεια.

Ολλανδία: Νέα μέτρα για τραπεζικό τομέα

Η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας ζήτησε την Παρασκευή από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας να χτίσουν μεγαλύτερα κεφαλαιακά "μαξιλάρια" για πιθανές απώλειες από στεγαστικά δάνεια.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η Τράπεζα της Ολλανδίας αναφέρει σε επιστολή της προς τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem, πως οι τράπεζες πρέπει να δημιουργήσουν ένα "μαξιλάρι" €6 δισ. από στοιχεία ενεργητικού υψηλής ποιότητας για να καλύψουν αναπάντεχες απώλειες και επιπρόσθετα ρίσκα.

Η οδηγία της κεντρικής τράπεζας έρχεται ενώ οι τράπεζες έχουν ήδη κρατήσει €3 δισ. σε προβλέψεις για προβληματικά δάνεια.

Σημειώνεται ότι η ολλανδική αγορά κατοικίας έχει δεχτεί μεγάλο χτύπημα, με τις τιμές να υποχωρούν συνεχώς, οδηγώντας σε κύμα χρεοκοπιών στις κατασκευαστικές εταιρείες.

Τον Φεβρουάριο το ολλανδικό κράτος αναγκάστηκε να κρατικοποιήσει την τράπεζα SNS Reaal, η οποία είχε μεγάλη έκθεση στον κατασκευαστικό τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v