Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: "Ανάρμοστες" οι περικοπές στις ΗΠΑ

Η γενική γραμματέας του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι οι περικοπές δημοσίων δαπανών στις ΗΠΑ πλήττουν τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάκαμψη. Καλεί τη Fed να κινηθεί προσεκτικά στην στρατηγική εξόδου από την ποσοτική χαλάρωση.

Λαγκάρντ: Ανάρμοστες οι περικοπές στις ΗΠΑ

«Ανάρμοστες» χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις περικοπές στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι θα στραγγαλίσουν την οικονομική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός «τυφλά επηρεάζει συγκεκριμένες δαπάνες που είναι ουσιώδης για την στήριξη της μεσοπρόθεσμης και της βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης» όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Στην ετήσια έκθεσή του τον Ιούνιο, το ΔΝΤ δήλωσε πως οι περικοπές των δημοσίων δαπανών που εισήχθηκαν το Μάρτιο θα επιβαρύνουν την καταναλωτική ζήτηση. Η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε επίσης τις κεντρικές τράπεζες να προχωρήσουν προσεκτικά στην στρατηγική εξόδου από την αντισυμβατική νομισματική πολιτική, σημειώνοντας ότι ειδικότερα η αμερικανική Fed θα επιφέρει τεράστιο αντίκτυπο όταν επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v