Σόιμπλε: Δόσεις με την επίτευξη στόχων

"Η οικονομική εξέλιξη στην Ελλάδα είναι εντός του προβλεπόμενου πλαισίου και η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος" είπε ο Β. Σόιμπλε.

Σόιμπλε: Δόσεις με την επίτευξη στόχων

Το Eurogroup αποφάσισε να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, βασιζόμενο στην έκθεση της τρόικα που αναφέρει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην μείωση του ελλείμματος, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.

"Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια πολιτική συμφωνία βασιζόμενοι στην έκθεση που αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει σημείωση σημαντική πρόοδο στην μείωση του ελλείμματος" ανέφερε ο κ. Schaeuble.

"Η οικονομική εξέλιξη στην Ελλάδα είναι εντός του προβλεπόμενου πλαισίου και η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος" πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Schaeuble υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει μειώσει την διοίκηση της σε κάποιο βαθμό, αλλά αντιμετώπισε καθυστερήσεις λόγω της κρίσης στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι η εκταμίευση των δόσεων θα εξαρτηθεί από την επίτευξη συγκεκριμένων όρων του προγράμματος.

"Η Ελλάδα βρίσκεται από πολλές απόψεις σε σωστή τροχιά, αλλά επίσης έχει καθυστερήσει το πρόγραμμα σε κάποιους τομείς", επεσήμανε ο κ. Schaeuble.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v