Η LVMH εξαγοράζει την Loro Piana

Η Loro Piana κατασκευάζει πουλόβερ από κασμίρι τα οποία κατά μέσο όρο κοστίζουν 1.385 δολάρια!

Η LVMH εξαγοράζει την Loro Piana

Η LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 2,6 δισ. δολαρίων για το 80 τοις εκατό της Loro Piana, εταιρίας παρασκευής ιταλικών ενδυμάτων από κασμίρι, προσθέτοντας μια ακόμα υψηλής ποιότητας παραγωγό προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας στον όμιλό της

Η συναλλαγή, που υπόκειται της έγκρισης από τις αρχές ανταγωνισμού, υπολογίζει την αξία της Loro Piana στα 2,7 δισ. ευρώ, δήλωσε χθες η LVMH.

Η οικογένεια των ιδιοκτητών της κατασκευάστριας, των αξίας 1.385 δολαρίων, κατά μέσο όρο, πουλόβερ από κασμίρι θα διατηρήσει το 20 τοις εκατό των μετοχών στην επιχείρηση, που εδρεύει στο Παρίσι.

«Αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως μία πολύ θετική συμφωνία για την LVMH» δήλωσε ο Thomas Chauvet, αναλυτής της Citigroup στο Λονδίνο, ο οποίος συνιστά την αγορά των μετοχών της.

Η Loro Piana δραστηριοποιείται στην απόλυτη κατηγορία πολυτελείας, για την οποία η Bain & Co, προβλέπει ότι θα αυξηθεί με ταχύτερους ρυθμούς από ότι το υπόλοιπο της βιομηχανίας, τουλάχιστον μέχρι το 2014. Η εταιρεία κερδίζει τα δύο τρίτα των εσόδων της από ανδρικά και γυναικεία ενδύματα και άλλα αγαθά, τα οποία διανέμει μέσω 130 καταστημάτων σε όλο τον κόσμο, και τα υπόλοιπα από κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, όπως το vicuna , σπάνιο μαλλί από θηλαστικό της Νότιας Αμερικής, σύμφωνα με την LVMH.

Η LVMH δήλωσε ότι βλέπει "σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης» στη λιανική επέκταση και διεύρυνση της προσφοράς προϊόντων της Loro Piana, όπως στο δέρμα και τα αξεσουάρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v