Asmussen: Πέρα από 12 μήνες η καθοδήγηση από ΕΚΤ

Η καθοδήγηση της ΕΚΤ για το επίπεδο των επιτοκίων θα εκτείνεται πέρα από μια περίοδο δώδεκα μηνών, δήλωσε ο J. Asmussen. Με ανακοίνωση της η ΕΚΤ διαψεύδει τους ισχυρισμούς του μέλους του Δ.Σ.

Asmussen: Πέρα από 12 μήνες η καθοδήγηση από ΕΚΤ

Η "μελλοντική καθοδήγηση" της ΕΚΤ για τα επιτόκια θα εκτείνεται πέρα από μια περίοδο δώδεκα μηνών, δήλωσε την Τρίτη στο Reuters Insider το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Joerg Asmussen, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει την λήψη και άλλων μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη η ΕΚΤ εγκατέλειψε την παραδοσιακή της πολιτική να μην δεσμεύεται για τα μελλοντικά επιτόκια, διαμηνύοντας ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στα σημερινά χαμηλά επίπεδα για μια "παρατεταμένη περίοδο". 

Σε ερώτηση για το πως προσδιορίζεται η "παρατεταμένη περίοδος", ο κ. Asmussen απάντησε πως ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε την Πέμπτη ότι "δεν είναι έξι μήνες, δεν είναι δώδεκα, εκτείνεται πέρα από αυτό". 

"Όλες οι αποφάσεις την Πέμπτη λήφθηκαν με ομοφωνία" πρόσθεσε. 

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης του κ. Asmussen, η ΕΚΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το μέλος του Δ.Σ. δεν είχε πρόθεση να προσφέρει καθοδήγηση όσον αφορά το χρονικό διάστημα για το οποίο η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 

"Ο κ. Asmussen είχε σαν στόχο να επιβεβαιώσει την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την μελλοντική καθοδήγηση που καλύπτει μια παρατεταμένη χρονική περίοδο" σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΚΤ. 

"Καμία καθοδήγηση δεν δόθηκε για την ακριβή χρονική διάρκεια και δεν ήταν η πρόθεση του κ. Asmussen να το κάνει" προσθέτει. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v